Rólam

 Agyaggal való munka során végtelen számú lehetőség áll rendelkezésre, ezért talán sosem lehet ráunni.

A kerámia készítés egy hosszú folyamat, mely sok időt, figyelmet, gondoskodást igényel. Ma már rengeteg féle agyag elérhető, ezeket különböző módokon lehet kombinálni, mázakkal játszani és akkor még ott vannak a máz feletti festések, lüszterek, az ARANY, amivel igazán különlegessé, csillogóssá, egyedivé lehet tenni a kerámiákat.

Sok múlik a mázak vastagságán, kombinációján és az égetés hőfokán is.

Én ezt a sokszínűséget kedvelem a legjobban, rengeteg tényező összjátéka lesz végül az eredmény és minden kemence nyitás előtt lehet kicsit izgulni, hogy mi vár a folyamat végén.

A legtöbb tárgyam lapból építem, szeretem az így készült tárgyak egyediségét. De megtalálhatsz az oldalon korongon készített szabályos poharakat, bögréket, illetve felrakással készült nagyobb vázákat is.

Minden munkám kőagyagból készült, amely lehetővé teszi, hogy magas hőmérsékleten (1250 °C) égessem ki őket, így az elkészült tárgyak tömörre égnek, mosogatógépbe is betehetők. Kizárólag élelmiszer biztonságos, károsanyagmentes mázakat használok.

Szeretem megosztani másokkal is ezt az örömöt, jó érzés látni a boldog és elégedett arcokat. A  Fafi Stúdióval egy olyan műhelyt szeretnék létrehozni, ahol nem csak én alkothatok, hanem lehetőséget teremt azok számára is, akik kipróbálnák az agyagozást egy workshop keretében és azoknak is, akik már „kinőtték” a workshopokon való alkotást, tudják mit szeretnének, azt miből és hogyan kell elkészíteni.

Szeretettel várlak a FAFI műhelybe!

A weboldalt készítette: RezedaStúdió

Kövess!